Капацитет: 8 + 4
Къща за гости „Доситеево” е удачен избор за почивка и отдих през цялата година. Къщата се намира в с. Доситеево, в крайните югозападни части на Сакар планина, по долината на река Марица в близост до гр. Харманли, област Хасково. Климатът е характерен със сухо и горещо лято, както и мека зима. Близостта на река Марица и язовир Доситеево дават възможност на почиващите в къщата за риболовен туризъм.
 За любителите на винения туризъм ще представляват интерес дегустациите на вина в едни от водещите наши винарни: Тера Тангра – гр. Харманли, Вила Любимец - гр. Любимец, Кастра Рубра - с. Коларово, Малката Звезда - с. Българин и Марон - с. Доситеево. Всички те са позиционирани на не повече от 13 км от къщата.
 В околността на селото се намират руините на тракийски и византийски селища, както и старият римски път за Константинопол. Един от най-интересните обекти в землището на селото са тракийското светилище Хасарчето или Кончето. Също така интересни обекти са и местностите, свързани с историята на селото - Станковата къща, Станковата мандра и местността Милювото конче. В центъра на село Доситеево е разположена църквата „свети Иван Рилски”, построена през 1836 год. от майстор Кузма и известна с автентичната си архитектура и мраморния олтар.
 Един истински деликатес от селската кухня са доситеевските карталаци - баница от тесто без мая, със сирене, изпечени на подница. Заедно с вина от местните винарни, карталаците могат да нахранят всеки, решил да вдиша от чистия въздух на Доситеево.

Забележки към цените:


Предлагани помещения:

Къщата е на два етажа и разполага с четири спални, трапезария, кухня. Кухнята е на първия етаж, обзаведена със съдомиялна, готварска печка, пералня и хладилник с фризер. Всеки етаж разполага с баня и тоалетна, оборудвани с бойлер за топла вода.  Банята на първия етаж е обзаведена с вана за фибро масаж.
Спалните са снабдени с климатици и телевизори. В непосредствена близост до къщата са обособени паркинг за четири автомобила, два декара дворно пространство, градина и покрит кът за отдих с лятна кухня и барбекю.
Капацитетът на къщата е между 8 и 12 човека и е удобна за семейства, търсещи срещи с природата и историята, както и за компании, търсещи уединение или кратък отдих от забързаното и напрегнато ежедневие.
Покажи целия текст

Връзка и запитване

Цени и оферти

Коледа 22 Декември 2012 - 27 Декември 2012
Цялата къща Цена на ден.
180.00 лв.
Новогодишен период 29 Декември 2012 - 2 Януари 2013
Цялата къща Цена на ден. Минимален престой 3 нощувки.
300.00 лв.
Целогодишно 1 Януари 2013 - 31 Декември 2013
Самостоятелен етаж Цена на ден. Капацитет 4-5 души.
90.00 лв.
Цялата къща Цена на ден. Капацитет 8-12 души.
200.00 лв.

Удобства и услуги:

Удобства - вътрешни
Готварска печка Интернет Интернет Камина Кафе машина Климатик Локално парно отопление Микровълнова фурна Пералня Самостоятелен сан. възел Съдомиялна ТВ / Кабелна ТВ/ Цифрова ТВ Телефон Тераса Термокана Тостер Фурна Хладилник Ютия
Удобства - външни Услуги Развлечения Методи за плащане

Снимки от Вила Доситеево

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България