Капацитет: 9 + 0
Слънчево Делчево е чудна плетеница от култури, традиции и съвременност. Непосредствено над Гоце Делчев, в подножието на три от върховете на Пирин се намира село Делчево, вперило поглед към планините Славянка и Родопи и поречието на река Места, запазил архитектурния, автентичния, живописния и митичния си облик от 17-19 век до наши дни.
Разположено е на 1020 м надморска височина на 8 км западно от град Гоце Делчев, в югоизточната част на Пирин планина. Делчево е предпочитана туристическа дестинация. Забележителни архитектурни ансамбли, уникална природа, вековна букова гора, даряваща селото с бистра студена вода и чист въздух.
Районът около селото е подходящ за селски туризъм и планинарство, наблюдение на птици, бране на гъби и билки. Посетителите могат да се наслаждават и на невероятните гледки от местността "Кадънката" към Родопите. В района на Делчево има интересни църкви, манастири и множество параклиси, предимно с местно значение. Двадесет и седем от старинните къщи са обявени за паметници на културата.
Местното население наброява около 80 жители. Когато пристигнете, от къща на къща ще стигнете до горната махала. Там ще ви посрещнат с блага дума и студена напитка. В Карамановата къща, както и в цялото село са се запазили духа и спокойствието на 18-ти век. През лятото мястото е под лозницата, а през зимата - пред камината. Карамановата къща ви предлага приятна и пълноценна почивка в спокойствието и уюта на Делчево. Вечер в далечината се виждат светлините на повече от тринадесет населени места. Може да си направите разходка до местноста "Чубаниката" (с барбекю на тикла).
Престоят в селото може лесно да се разнообрази с посещения на град Гоце Делчев, планинския курорт "Попови Ливади", плаж - бани на топлите минералните басейни в село Огняново. Близка дистинация е съседна Гърция с възможности за морски и речен риболов. Кавала се намира на 90км.

Забележки към цените:


Предлагани помещения:

Къщата разполага с механа и с камина за собствено ползване и с добре оборудвана кухня за около 15 човека. Дворът е с площ от 150 квадратни метра, а жилищната постройка е с разгъната площ от 115 квадратни метра. През зимата се отоплява с локално водно отопление. Сградата разполага с 4 двойни стаи, механа и кухня.

            

Покажи целия текст

Връзка и запитване

Цени и оферти

Зимен сезон 1 Октомври 2012 - 30 Април 2013
Цялата къща Цена на ден.
250.00 лв.
Летен сезон 1 Май 2013 - 30 Септември 2013
Цялата къща Цена на ден.
200.00 лв.

Удобства и услуги:

Удобства - вътрешни
Готварска печка Интернет Камина Кафе машина Кухн. бокс Локално парно отопление Микровълнова фурна Музикална уредба Пералня Посуда Самостоятелен сан. възел ТВ / Кабелна ТВ/ Цифрова ТВ Тераса Термокана Тостер Фурна Хладилник Ютия
Удобства - външни Услуги Развлечения Методи за плащане

Снимки от Карамановата къща

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България