Капацитет: 15 + 0
Село Горно поле (община Маджарово, Хасковска област) се намира в североизточната част на Родопите. Регионът е известен с многото антични находки - гробници, тракийски крепости и светилища. Тук ще намерите спокойствие и усамотение сред красива и уникална природа. Това е районът в страната с най-голямо биологично разнообразие, където може да видите 84 вида растения и 77 вида птици от Червената книга, като някои от тях са световно защитени. Тук се срещат скален орел, белоглав, египетски и черен лешояд, черен щъркел и много други. Разходките по екопътеките и ездата на коне ще разнообразят вашата почивка.
Комплексът разполага с четири къщи (общо над 35 места). Стаите са с 2 и 3 легла, със собствен санитарен възел. Чудесни мигове в Източните Родопи ви предлагат "Гаргини къщи", "Бончовата къща" и "Дивата ферма".
На 12 км са язовир Ивайловград и живописните брегове на река Арда със своите изненади за любителите на риболова, рафтинга и прехода с каяци. Това е уникална дестинация за природолюбители, които ще се наслаждават на назъбените вулканични скали с накацали лешояди, свободно пасящи родопски късороги говеда и живописните меандри на р. Арда. Разработени са веломаршрути, пешеходни турове. Информация за района може да получите в Природозащитния център в гр. Маджарово на БДЗП.
Забележителности и туристически маршрути: природна забележителност "Кован кая", защитени местности "Черната скала", "Гюргена", тракийско мегалитно култово съоражение "Кромлех", тракийски култово-погребален комплекс "Сиври дикме - Фурнаджика", "Глухите камъни", тракийски скални ниши "Хамбаркая".

Забележки към цените:


Предлагани помещения:

Уединена наследствена къща на входа на селото, станала домашно огнище на едно невероятно младо семейство от Маджарово. Това не е общоприетата "къща за гости", а отворен дом за всички приятели - стари и нови, търсещи свободата, зова на дивото и цвета на живота. Тук има 15 легла (двойни и тройни стаи със собствен санитарен възел) и голям зелен двор за палатки под звездите, наситен с мирис на сено, свежа трева и много цветя.
Покажи целия текст

Връзка и запитване

Цени и оферти

Целогодишно 1 Януари 2013 - 31 Декември 2013
Цена на човек Цена на ден с включена закуска.
38.00 лв.

Удобства и услуги:

Удобства - вътрешни
Интернет Камина Климатик Самостоятелен сан. възел ТВ / Кабелна ТВ/ Цифрова ТВ Хладилник
Удобства - външни Услуги Развлечения Методи за плащане

Снимки от Дивата ферма

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България