Капацитет: 8 + 0
Село Медвен се намира в източна Стара Планина на 14 км от град Котел. Две са мненията за произхода на името му – някои се позовават на стари пътеписи, които разказват как „големи черни мечки се разхождат из горите наоколо”, други смятат, че село Медвен идва не от мечка, а от мед, тъй като в миналото имало голямо руене на пчели в селото, a и като цяло пчеларството е добре развито в този район. Иначе селото не е голямо – само около 300 къщи. От тях 104 са обявени за паметници на културата, като голяма част са строени преди 150 години и са изумително добре запазени. Най-известна е къщата на революционерът Захари Стоянов и драматурга и творец Стоян Бъчваров. Въпреки че, селото не е пусто, тишината, която ще ви удиви и завладее е поразителна. На такова вълшебно място не ви остава нищо друго освен да се потопите изцяло в магията и да забравите за всичко останало.

Забележки към цените:


Предлагани помещения:

"Балтова къща" е стара селска къща с три стаи с двойни легла и една с две легла. Общ санитарен възел. Отоплява се на камина. В къщата има кухня и трапезария. Идеална за почивка с приятели на изгодна цена.
Допълнителни услуги: безжичен интернет (включен в цената), масажи, разходка с каруца, пикник, бране на билки, гъби, орехи, домашно консервиране, оркестър (народни песни и танци) - обучение по народни танци, лов, риболов, преходи, езда, посещение на къщата музей на Захари Стоянов, скално катерене и посещение на пещери, разходка в Жеравна, Котел и други забележителности.
Покажи целия текст

Връзка и запитване

Цени и оферти

Целогодишно 1 Октомври 2012 - 31 Декември 2013
Цена на човек Цена на ден с включена закуска. При повече от 2 нощувки - 20% намаление.
20.00 лв.
Цена на човек Цена на ден на пълен пансион. При повече от 2 нощувки - 20% намаление.
40.00 лв.

Удобства и услуги:

Удобства - вътрешни
Готварска печка Интернет Камина Кафе машина Кухн. бокс Къща без хазяи Локално парно отопление Микровълнова фурна Музикална уредба Посуда ТВ / Кабелна ТВ/ Цифрова ТВ Термокана Фурна Хладилник Ютия
Удобства - външни Услуги Развлечения Методи за плащане

Снимки от Балтова къща

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България