Капацитет: 10 + 2
Това е място, което трудно може да се опише с думи. Трябва да се види. Самата сграда е строена по времето на комунистическия режим в България в планината над Бобошево. Тогава е била ресторант, изключително популярен в района. Сега всичко е ново и преустроено. Запазени са обаче някои детайли за автентичност и красота.
От София до Бобошево се стига за около 45 минути по магистрала "Струма". Сградата има историческа стойност, защото е построена върху воденица на няколко века. Водата, захранваща въпросната воденица, минава под къщата, а в една от спалните има автентично и работещо воденично колело. Местността е много силна и духовна. Именно там е бил манастир „Свети Димитър“, от който до днес е останала църквата. „Хасиендата“ дели една ограда с църквата, която е построена между 1481 и 1512 година и е архитектурно-художествен паметник на културата с национално значение. В непосредствена близост е и църква „Свети Петър и Павел“, която също е на няколко века. На метри от къщата пък има параклис на около 1000 години, който според местните е бил едно от любимите места на самия Свети Иван Рилски. Край къщата за гости има много туристически пътеки. Една от тях води до пещерата, в която е живял Свети Иван Рилски, а друга – чак до Рилския Манастир. Река Струма, която пресича Бобошево, също е притегателна сила за всички. Местните са направили перфектен плаж на брега, който е в близост и е покрит със страхотен пясък. През лятото е невероятно за събиране на тен и разхлада. Рибарите пък могат да си карат кефа край реката целогодишно))
Вилата разполага с БАТУТ И PlayStation (при поискване), които са отлично забавление за деца.
Телефон за резервации: 0888131925
Email: hero07@abv.bg

Забележки към цените:

150 лева - за три или повече нощувки през седмицата
200 лева - за една или две нощувки през седмицата
350 лева - за един ден през уикенда
500 лева - за двата дни през уикенда
650 лева - за петък, събота и неделя
За по-дълги почивки - по договаряне
Цените може да са различни за празничните дниПредлагани помещения:

Има легла за 10-12 човека. Сградата, която е заобиколена с красива гора, разполага с 4 луксозни спални, голяма дневна с кухненски кът, който е напълно оборудван за приготвяне на вкусна храна. Има и машина за еспресо.  Къщата разполага с две красиви бани и една отделна тоалетна. Има страхотна веранда, половината от която е покрита. Дворът е голям и озеленен. Има беседка, от която се открива фантастична гледка към Рила.

Покажи целия текст

Връзка и запитване

Цени и оферти

пролет/лято 1 Януари 2020 - 31 Декември 2020
Цялата къща в зависимост от деня на седмицата и престоя
150.00 лв.

Удобства и услуги:

Удобства - вътрешни
Бебешка кошарка Готварска печка Камина Кафе машина Кухн. бокс Къща без хазяи Локално парно отопление Микровълнова фурна Посуда Самостоятелен сан. възел Сешоар ТВ / Кабелна ТВ/ Цифрова ТВ Тераса Термокана Тостер Фризер Фурна Хладилник
Удобства - външни Услуги Развлечения Методи за плащане

Снимки от Къща за гости Хасиендата

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България