Капацитет: 6 + 2

„Еренджиковата къща” е красиво и спокойно място за селски туризъм, съхранило уюта и артистизма на стария селски бит. Тук ще усетите как времето сякаш спира с нощните лагерни огньове на открито в тишината, прекъсвана само от песента на щурците.

Ние в "Еренджиковата къща" създадохме възможности Вашите деца да играят на воля в един защитен еко район, да бъдат сред природата, да имат истинска дървена катерушка в подножието на гората, да се къпят в надуваем басейн от слънчева вода през лятото, да разберат и опитат какво е малина, къпина, ягода, да яздят магаре или дори коза, да общуват и играят с домашни животни и в същото време да се забавляват.

"Еренджиковата къща" е заобиколена с тучни поляни за игрите на Вашите деца, с пътеки за разходка, за игра на федербал или футбол сред природата. Тук лесно всеки малчуган може да се покатери на някоя слива, дори и с опасност да обели колената, но да се наслади на истинския контакт с живата природа, с кристално чистия въздух, който веднага ще оцвети бузите в червено. Подарете на децата си едно истинско детство сред природата в "Еренджиковата къща".А възрастните местните баби ще научат да предат,тъкат или плетат традиционните терлици,а мъжете ще погледат как се кове.

В района на “Еренджиковата къща” има няколко маршрута за еднодневен и по краткотраен планински преход, в зависимост от Вашите нагласи и физическа подготовка.

От самото село можете да направите около 30 минутна разходка до местността “Кръстатица”, която представлява един приятен, ненатоварен маршрут за след хранене (например).

Ако желаете по дълъг маршрут и натоварване, можете да отидете пеша до село Давидково – дестинация, която може би ще Ви отнеме няколко 3-4 часа отиване и връщане.

Маршрутите, които са малко по отдалечени и тряба да отидете до началната им точка с кола са екопътеката на село Вишнево (която Ви препоръчваме като приятен маршрут), пещера “Вулвата”, връх “Свобода” (или Енихан) и естествено особено голямата забележителност в региона – “Дяволският мост” или наричан още “Шейтан кюрпия”, като за него трябва да отидете с кола до село Ардино (на около 40км. от “Еренджиковата къща”), от където започва маршрута. За тази дестинация си носете професионален фотоапарат, ще Ви потрябва. Защо, ще разберете когато достигнете моста.


Забележки към цените:


Предлагани помещения:

Стаята разполага с две легла тек и половина и мосандра (автентичен родопски гардероб). Тази опция включва и ползването на механата на къщата, кухнята и двете бани. При тази опция обаче в къщата се допускат резервации и на други посетители.

Цената на закуската, включваща кафе,билков чай, домашно прясно и кисело мляко, тестен специалитет е 6лв. за възрастни и 3лв. за деца над 8 години.По ваше желание ще ви приготвим и домашен специалитет с екопродукти  от нашето стопанство или от това на съседите ни.Цената е 15лв. за възрастен и 7,50лв. за деца над 8 години.

Еренджиковата къща е подходяща за три семейства (ако децата са малки и нощуват при родителите си) или за две семейства с по-големи деца, като третата стая се наема за децата.

Ако децата са под 7 години и нощуват при родителите си, семейният пакет включва и децата изцяло.

Ако децата са над 7 години и спят отделно, двойната стая, в която ще спят, се таксува по стандартните цени на вечер, независимо колко деца спят. Леглата са широки и спокойно в стаята могат да спят четири деца, дори и по-големи.

По желание гостите могат да опитат домашни вкусотии, сготвени на огън в глинени съдове с екологично чисти продукти. Менюто се уточнява седмица преди настаняването.

Покажи целия текст

Връзка и запитване

Цени и оферти

пролет 1 Април 2018 - 1 Юни 2018
Вила с 3 спални
170.00 лв.
Двойна стая
60.00 лв.
лято 1 Юни 2018 - 1 Септември 2018
Вила с 3 спални
140.00 лв.
Двойна стая
50.00 лв.
есен 1 Септември 2018 - 30 Ноември 2018
Вила с 3 спални
170.00 лв.

Удобства и услуги:

Удобства - вътрешни
DVD Готварска печка Дъска за гладене Интернет Камина Кухн. бокс Лятна кухня Микровълнова фурна Музикална уредба Пералня Посуда ТВ / Кабелна ТВ/ Цифрова ТВ Тераса Фризер Фурна Хладилник Ютия
Удобства - външни Услуги Развлечения Методи за плащане

Снимки от Еренджиковата къща

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България