Информация, забележителности и празници в село Кошарица

Едно от селата, в които най-бързо се развива селският туризъм, е несебърското село Кошарица. Разположено по най-източните склонове на Стара планина и само на 6 км от морския бряг, Кошарица предлага невероятно съчетание на планина и море.

От селото се разкрива невероятна гледка. Ако обърнете поглед на изток, ще видите Стария Несебър, малко по-далеч се вижда Поморие, а на запад се издига връх Биберна.

Откритите множество находки от тракийско време по тези места дават основание да се смята, че районът е бил населен още от древността. За пръв път село Кошарица се споменава по време на Руско-турската война под името Кашлъ – дере.

В близост до селото се намира природен резерват „Калината”, в който може да се види естествено находище от блатно кокиче, както и уникалната лонгозна гора на резервата. Районът на Кошарица е включен в Натура 2000, защото оттам минава основният въздушен път на прелетните птици – Via Pontica.

Ако сте любители на планинското колоездене, то Кошарица предлага много подходящи условия за този спорт.

Около селото се намират и няколко малки водоема, които пък предлагат възможност за риболов. Риболовът може да бъде и морски поради близостта на селото до морето.

Горите край Кошарица са обитавани от зайци, сърни, елени, диви свине, което ги прави примамливо място за запалените ловци.

Ако обичате разходките из планината, от Кошарица тръгват много екопътеки, които ще ви доставят удоволствие с лекия си пешеходен маршрут и невероятната природа, на която ще се насладите.

Кошарица е подходящо място както за любителите на нощния живот, така и за тези, които копнеят за спокойствие. Близостта до Слънчев бряг, където нощният живот не спира, ще задоволи глада и на най-запалените купонджии.

В Кошарица своето място ще намерят и тези, които търсят спокойствие и тишина.

Вили и къщи за гости в село Кошарица

От 180 лв. за цяла къща
Няма актуални цени
Няма актуални цени
От 17 лв. на човек
От 120 лв. за цяла къща
От 20 лв. на човек
Няма актуални цени

Научете повече за България и намерете дестинация за следващо пътуване:

Красива България
Красива България
Красива България
Красива България
Красива България